Intervjuer och artiklar

På denna sida hittar du publicerade artiklar och sända inslag om S:ta Clara kyrka.

Radioreportage om Svenska kyrkans försämrade ekonomi. I reportaget besöker Ekots reporter S:ta Clara kyrka. Iwan Giertz, Yvonne Kerygman och Petter Sundelius medverkar i reportaget som heter Kyrkan och pengarna. Reportaget sändes 160328 kl 12.45 i SR P1, Ekot. Lyssna på hela reportaget här.

Artiklar om Iwan Giertz tillträde som direktor

Intervju i Hemmets Vän

Intervju i Världen idag

Intervju i Dagen

Intervju med Carl-Erik Sahlberg i Sveriges Radio P1 20130828

Från nöden i Stockholm till barnen i Afrika

Artiklar i samband med att Carl-Erik Sahlberg slutade som direktor

Intervju i Världens idag

Intervju i Kyrkans tidning

Artikel om ”Eldsjälspriset”

Artikel om Nils Lidskog

Intervju i Dagen

Intervju med Inga Pagreús

Intervju i Concorde

Artiklar och intervjuer om Elise Lindqvist och arbetet på Malmskillnadsgatan

Elise sommarpratar i P1:s ”Sommar”

Artikel från Metro

Intervju i Aftonbladet

Asylsökande konverterar

Hur vet man om en person är kristen eller inte? För asylsökande från främst Iran och Afghanistan kan Migrationsverkets bedömning av det vara avgörande för om huruvida de får uppehållstillstånd i Sverige eller inte. Många asylsökande konverterar till kristendomen när de kommer hit. Därför har Migrationsverket tillsammans med Svenska kyrkan startat en utbildning för att handläggarna på verket ska få djupare kunskap i kristendomen.

Azar Marvi och Mikael Gader från Iran har konverterat till kristendomen från islam och har sökt asyl i Sverige. Den 3 september 2013 beviljades de upphållstillstånd. Lyssna till en intervju här.

Axfood skänker lasagne till Klara

Pressmeddelande från Axfood